ARABSKÉ POTRAVINY / All Arabic specialities, Strana 8
Složení: Tymián 25%, sezam 25%, pšenice, pistácie, sumak, melounová semínka, sůl, anýz, fenykl, koriandr, kmín, Mahlab, olej, Koncentrát z granátového jablka.
Návod na přípravu: Podáváme s olivovým olejem a s pita chlebem jako samostatný chod, nebo rozprostřeme na připravené těsto pizzy a zapečeme
Složení: Pšeničná mouka, rostlinný tuk (palmový), oleje (řepkový, sójový, slunečnicový), máslové aroma, barvivo: e160a, antioxidant e320, pšeniičná krupice, máselný tuk, aroma: vanilin, barviva: e322, e160a. Může obsahovat stopy ořechů, seznamu a arašídů.
Foul - Damas 400 g ( فول مدمس داماس )
Země původu: Egypt. Složení: Fava fazole, voda, sůl, kyselina citronova E330 0,05%,EDTA E385, antioxidanty: E301
fazole Fava jsou široce rozšířeným pokrmem na arabských stolech a jsou zvláště známé, protože byly známy již od dob faraonů. Lze je podávat jako hlavní jídlo se zeleninou a citronem nebo připravit jako druh salátu či předkrmu. Fava fazole mají četné výhody, protože jsou bohaté na bílkoviny, energii a vlákninu. Přispívají ke zlepšení zdraví mozku a srdce, mají komplexní účinek na celé tělo.
Složení: cukr, glukóza, koncentr. šťáva z granátového jablka , voda.
E330, sůl, okyselovače 5%, přírdní barvivo.
Tamarind je asijská luštěnina, která nachází využití jak v kulinářství, tak v lékařství. V kuchyni se jeho sušená dužina přidává k masům a rýži. Používá se také na zahušťování džemů, ovocných šťáv a želé