ARABSKÉ POTRAVINY / All Arabic specialities, Strana 7
Složení: Pečený lilek, sůl, okyselovadlo kyselina citrónová E330.
Zem. původu: Turecko
RECEPT MUTABLE: Ke 4 lžícím pečeného lilku přidejte 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce tahini, 1 lžička česneku, 1 malá nakrájená cibulka, sůl, kmín a citrón podle chuti. Všechno dobře promícháme a podáváme s pitou.
Složení : Cizrna 60%, voda 27,5%, tahini 10%, sůl 2%, kyselina citronová 0,5%. Alergeny: Sezam.
Země původu: Jordánsko
Země původu: Jordánsko.
Složení: Cizrna 89 %, koriandr 2 %, cibule 4,5 %, kurkuma, (česnek, zázvor, římský kmín, Kurkuma, list petrželky), sůl 2,5 %, hydrogenuhličitan sodný 0,57 %.
Návod: Směs (200g) důkladně promícháme s 250 ml vody a necháme hodinu odpočinout. Poté použijeme strojek, který je v balíčku jako dárek, a vytvarujte na něm kuličky a ihned dáme smažit ve slunečnicovém oleji.
Složení: Tymián 25%, sezam 25%, pšenice, pistácie, sumak, melounová semínka, sůl, anýz, fenykl, koriandr, kmín, Mahlab, olej, Koncentrát z granátového jablka.
Návod na přípravu: Podáváme s olivovým olejem a s pita chlebem jako samostatný chod, nebo rozprostřeme na připravené těsto pizzy a zapečeme