Babaganouž
Složení: Pečený lilek, sůl, okyselovadlo kyselina citrónová E330.
Zem. původu: Egypt
RECEPT MUTABLE: Ke 4 lžícím pečeného lilku přidejte 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce tahini, 1 lžička česneku, 1 malá nakrájená cibulka, sůl, kmín a citrón podle chuti. Všechno dobře promícháme a podáváme s pitou.
Složení: Grilováné lilky 87,5 %, sezamový protlak (tahini) 11 %, sůl 1 %, kyselina E330 0,5 %. Babaghanuž je pokrm z lilku, který pochází z Levanty na Blízkém východě. Podává se polité olivovým olejem, jako předkrm nebo pomazánka. Země původu: Jordánsko
Složení: Pečený lilek, sůl, okyselovadlo kyselina citrónová E330.
Zem. původu: Turecko
RECEPT MUTABLE: Ke 4 lžícím pečeného lilku přidejte 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce tahini, 1 lžička česneku, 1 malá nakrájená cibulka, sůl, kmín a citrón podle chuti. Všechno dobře promícháme a podáváme s pitou.