Falafel
Složení: cizrna - fazole - sůl - koření - česnek - koriandr - sušená cibule - petržel Skladujte v chladu a suchu. Postup přípravy: 25 ks falafelu: Budete potřebovat 200 ml (asi hrnek vody) a směs na falafel z krabice. Obsah jednoho sáčku vysypte do misky a zamíchejte s vodou.Po asi půl hodině odležení směsi můžete po vytvarování začít smažit na rozpáleném oleji, poté je vyndejte z oleje a podávejte je horké. Se zeleninou a např. se sezamovou omáčkou či jogurtovou, dle přání Poznámka: Abyste získali výraznou chuť, dodržujte prosím pokyny na obalu.
Země původu: Sýrie
Země původu: Jordánsko.
Složení: Cizrna 89 %, koriandr 2 %, cibule 4,5 %, kurkuma, (česnek, zázvor, římský kmín, Kurkuma, list petrželky), sůl 2,5 %, hydrogenuhličitan sodný 0,57 %.
Návod: Směs (200g) důkladně promícháme s 250 ml vody a necháme hodinu odpočinout. Poté použijeme strojek, který je v balíčku jako dárek, a vytvarujte na něm kuličky a ihned dáme smažit ve slunečnicovém oleji.